Husqvarna X-Cut är världens första originalkedja från Husqvarna. Kedjan är dessutom svensktillverkad på Husqvarnas egen fabrik! Den är framtagen med ett enda syfte: att optimera din Husqvarna-motorsågs prestanda och därmed maximera ditt resultat. Så här fungerar det.

 

Efter flera års forskning, utveckling, labbtester och riktiga tester är äntligen Husqvarnas kedja X-Cut här. Kedjan X-Cut har en låg vibrationspixel, sågar smala snitt och kräver mindre kraft från sågen än standardsågningssystem. Dessa är de mest anmärkningsvärda funktionerna som arbetar tillsammans för att ge dig fler kubikmeter varje dag.

 

Knivarnas design, materialet och tillverkningsprocessen har finjusterats in i det minsta. Detta ger kedjan X-Cut en utmärkt skärpa direkt ur förpackningen som håller betydligt längre innan den måste filas.

 

Kedjan X-Cut är spänd i förväg på fabriken, vilket innebär att du kan arbeta längre innan den behöver spännas på nytt. Inga onödiga justeringar kommer att fördröja arbetet och risken för skador på sågsystemet på grund av en slapp kedja är betydligt mindre.

 

Den exakt balanserade kombinationen av konstruktion, material och processer har resulterat i en utmärkt, dynamisk hållbarhet. Slitaget på sågsystemet är mindre och därmed även behovet av service.

 

Kedjan X-Cut är framtagen för att såga snabbare och smidigare än jämförbara produkter och den är klar att användas direkt ur förpackningen. På så sätt förbättras skärkapaciteten och därmed även dina resultat. Samtidigt krävs mindre mänsklig ansträngning (matningskraft), vilket gör hela arbetet enklare för din kropp.

 

Skärtandens vinkel är avgörande för långvarig effektivitet. Ju mer åtdragen vinkeln är, desto högre blir skärpan – men om du drar åt för mycket tappar skärtanden sin skärpa snabbare och går lättare sönder. Med X-Cut har Husqvarna fokuserat på att hitta den optimala vinkeln för en effektivitet som håller länge.

 

Stålets mikrostruktur – inte för hårt och inte för mjukt – och kromlagret – inte för tjockt och inte för tunt – är båda exakt definierade på en molekylär nivå. På så sätt säkerställs en hög skärkapacitet och en hållbar skärpa.

 

Små pilformade kanaler i länkarna hjälper till att transportera olja till kedjan under användningen, vilket ger en utmärkt smörjning.

 

När det gäller härdning har Husqvarna utvecklat en egen unik metod för att göra stålet så hållbart som möjligt. Detta innefattar optimal värmebehandling liksom optimal kylning – att skapa en molekylär struktur som ger en kedja med enastående hållbarhet.

 

Pris: 230 kr inkl. moms*

 

* Kedja 13” SP33G PIXEL .325 1,3 mm

 

husqvarna_x-cut_chain